Spikerska radionicaVi ste profesionalac koji želi napredovati u poslu? Niste dosad imali dovoljno prilika? Želite snimiti svoj glas u profesionalnim studijskim uvjetima? Možda želite saznati kako se snimaju reklame, crtići ili dokumentarci? Ili uopće nemate iskustva, a želite zakoračiti u čudesan svijet etera? Mi ćemo vam pokazati kako to rade profesionalci!

 Spikerska radionica - Spikerski glasoviOPĆENITO O RADIONICI
:
 
Spikerska radionica temelji se na teorijskom i praktičnom dijelu nastave, u kojoj svaki polaznik kroz 3 večernja termina ima priliku saznati osnove spikerskog zanata, upoznati se s tehnologijom snimanja, naučiti razne vježbe za glas, izgovor i interpretaciju, kao i one za smanjenje treme te iskušati svoj talent ispred mikrofona. Polaznike Spikerske radionice čekaju vrhunski studijski uvjeti, profesionalni savjeti gostujućeg spikera s dugogodišnjim iskustvom te upute za snimanje radijskih i televizijskih reklama, dokumentaraca, vijesti i crtića.
Broj polaznika je ograničen na maksimalno 5 ljudi, kako bi se u maloj grupi predavač mogao posvetiti svakom polazniku u skladu s njegovim potrebama i osobnošću, čime se postižu najbolji rezultati. Pojedinačni rad sa svakim polaznikom se snima pa se može preslušavati i upotrijebiti za vježbu kod kuće. Po završetku radionice polaznici dobivaju zahvalnicu.

 Polaznici na kraju tečaja dobivaju svoju demo snimku - vrhunski pokazni materijal s glazbom i zvučnim efektima, potpuno 'smiksan’. Ta demo snimka će najbolje pokazati Vaše adute - boju glasa, dikciju i najvažnije - moć uvjeravanja slušatelja.


VODITELJI RADIONICE:

- Fonetičarka – trenerica glasa, govora i komunikacijskih vještina;
- Gostujući profesionalni spiker;
- Predavač za produkciju;
- Predavačica za vrijednosti govorenog jezika i sinkronizaciju crtića;
- Tonac.


OSNOVNE TEME RADIONICE:

1. Vježbe za glas i izgovor;
2. Vježbe za smanjenje treme;
3. Psihologija glasa, vježbe za maskiranje govorničkih i glasovnih nedostataka;  
4. Upoznavanje s radom pred mikrofonom;
5. Rad s gostujućim spikerom - renomirani spikeri, poznati glasovi hrvatskog etera poučavaju o interpretaciji u različitim žanrovima;
6.  Polaznici uvježbavaju interpretaciju u različitim žanrovima (reklame, vijesti, dokumentarci i crtići) i snimaju uvježbani materijal;
7.  Završno snimanje polaznika - primjena vještina i znanja usvojenih tijekom radionice;
8.  Mogućnost uključivanja u bazu spikerskih glasova.

 

Što naši polaznici kažu o radionici, pogledajte OVDJE

Sljedeća radionica:

prosinac 4./6./11. - popunjen termin

veljača 5./7./9. 2024. - popunjen termin

CIJENA: 400,00 EUR


mailto: nikola@project6.hrVoditeljica radionice: prof. DUNJA LAKUŠ
Dunja Lakuš


Dunja Lakuš
 dugogodišnja je trenerica glasa i govora. Radila je u Službi za jezik i govor Hrvatske televizije, na Mreži, OTV-u, u hrvatskoj redakciji Radija BBC, a na CCN-u kao fonetičarka i spikerica. Voditeljica je mnogih radionica komunikacijskih i prezentacijskih vještina te medijskih treninga. Predaje Govorništvo i prezentacijske vještine na diplomskom studiju Odnosa s javnošću na Visokoj školi za ekonomiju poduzetništva VERN, Prezentacijske vještine i Stilistiku u medijskoj komunikaciji na dodiplomskom i diplomskom studiju Odsjeka komunikologije na Hrvatskim studijima te retoriku i prezentacijske vještine na poslovnom učilištu Experti. Konzultantica je za područje prezentacijskih vještina i medija u Ciceronu. Trenutačno je zaposlena kao trenerica govora na RTL Televiziji.

Dunja Lakuš Marinko Leš i Dunja Lakuš 
Dunja Lakuš i Marinko Leš

 


Gost predavač - spiker: BARBARA KOLAR
Barbara Kolar


Barbara Kolar
 poznati glas poznatog radija - Antena Zagreb. Vrhunska voditeljica i spikerica. Već godinama "domaćica" gledanih tv emisija "Ples sa zvijezdama" i "Zvijezde pjevaju". Svojim primjerom i diplomom pokazuje kako životni poziv najčešće nema veze sa strukom, a sama o poslu koji izvrsno obavlja kaže: "Volim i radio i televiziju. Na radiju mi je najdraže što se ne moram šminkati i oblačiti, a na televiziji mi je super što sam našminkana i lijepo obučena."

Barbara Kolar
Barbara Kolar i Dunja Lakuš
Barbara Kolar

 


Gost predavač - spiker: MARINKO LEŠ
Marinko Leš


Marinko Leš
 prvo je postao spiker, a nakon završene ADU i diplomirani glumac. Jedan od zadnje generacije spikera koji je prošao "sito i rešeto" službe za jezik i govor Hrvatske radiotelevizije prije nego se mogao nazvati spikerom.
Za sebe kao mentora mladim spikerima kaže: "Bit ću jako strog, ali pravedan".

Marinko Leš Marinko Leš
Dunja Lakuš i Marinko LešŠto naši polaznici kažu o radionici, pogledajte OVDJE.