Spikeri

Tko rano rani...cijeli dan je pospan?

napisala: Dijana Kopjar Mucak
Alarm na vašoj budilici označio je šest sati. Dok otvarate oči i bacate prvi pogled kroz prozor, ugodan glas s radija progovara 'dobro jutro!'


Pitate li se ikad – kad je njemu ili njoj zvonio alarm?
Otkrit ću vam. Ma zapravo i nije neka tajna. Dotična zvijezda ustala je u 4. Ili eventualno pola pet. Ovisno o udaljenosti radnog mjesta i doma.
Ekipe jutarnjih showova obično se sastaju sat vremena prije početka šihte. Prva kava (ili dvije), čekiranje novina, internetskih stranica, sinopsisa, dogovori i u šest sati konačno – eter! Činjenica jest da su u jutarnjim šihtama većine radija uglavnom najveće zvijezde koje su im na platnom spisku. Ali to što su zvijezde – u ovom slučaju im ne pomaže. Dok ostali kolege na posao dolaze oko osam ili devet (kasnije smjene i poslijepodne), za jutarnje voditelje, producente i ostale milosti nema.
Oko devet ili deset, kad se većina nas tek 'ufurala' u posao, oni privode kraju svoje šihte. Odjava, skupljanje papira i u studio već ulazi nova ekipa. Pomislili ste 'Lako njima! OK, ustaju u 4 ali u 10 idu doma!' A ne! Ovdje posao tek počinje, i to najčešće s pitanjem 'a što radimo sutra?'. I tako svaki dan ispočetka.
Sutra, kad Vas probudi glas s Vašeg omiljenog radija, sjetite se da je on/ona oči otvorio/otvorila nekoliko sati prije Vas. Još uvijek mislite da je lako biti zvijezda?

 

napisala:

Dijana Kopjar Mucak, spikerica, programska direktorica na radijskoj mreži "Totalni FM"